1- Ortam sıcaklığına dikkat edilmeli. Kış mevsiminde 23-26 derece aralığında, yaz mevsiminde ise 18-22 derece derece olmalıdır.
2- Gürültülü bir ortam çalışma psikolojisini bozar. Sesin şiddetinin belirlenmiş desibelleri vardır. Genellikle hafif sesler kulağa az, güçlü sesler ise şiddeti yüksek gelmektedir. Şiddet birimi desibel’dir(dB).Desibel ölçümleri rahatsızlık duyulduğunda yapılması istenmelidir. Desibel insan kulağının işitebildiği en küçük ses şiddetidir. Fısıltı sesi 30 dB, Konuşma sesi 40-60 dB, Bağırma sesi 80-90 dB, Uçağın kalkışı 120-140 dB,Tüfek patlaması(yakın Mesafe)130 dB. Sağlıklı çalışma için ofisteki gürültü maximum 55 – 65 desibel.Alışılagelmiş gürültüler zamanla duyum bozukluğuna yol açtığını unutmayalım.
3- Nem yada rutubete dikkat etmeli. Sağlıklı ortamda Nem Oranı %45-%55 civarında olmalıdır.Peki iş ortamında nem olup olmadığını nasıl anlarız? Nem olan ortamlarda uzun süre kapalı kalan ortamlarda çürük meyve benzeri koku, kesif bir koku yapar. Duvar köşelerinde,pencere diplerinde küflenme, duvarlarda ıslaklık olabilir.
4- Yeterli ışık sağlanmalı. Gözler 20 dk da bir kapatılıp 20 saniye dinlendirilmeli. Ofis mekanının kullanım şekli aydınlatma sistemini ve gerekli aydınlık seviyesini belirler. Bekleme salonları 300 lux, Açık ofisler 750 lux, Toplantı odaları 500 lux değerlerini sağlamalı.Eğer ölçme işi yapılamıyorsa sizi şöyle yönlendirebilirz. Aydınlatma ışıkları tepeden, sabit ve aynı renkte olmalı.Göz kamaşıklığı yapmaması gerekir. Eğer masada gölge düşürse ışıklandırmada problem vardır.
5- Dinlenme süreleri. Her 1 saatlik çalışma için 5–10 dakika, 2 saat için 15–20 dakika süre verilmeli. Kan dolaşımı ve sindirim sisteminin çalışması gerekmektedir.
6- Temiz Hava sağlanmalı.Ofislerin sık sık temiz hava ile devir daim yapmalı. Eğer yüksek ortamlarda plaza gibi yerlerde havalandırma ayarlanmalı. Personel başına 10 m3’lük yeni hava düşmelidir. Oksijenin düşük olması